Vorige      

DALFSEN


Bij Dalfsen kunt u afmeren aan de kade ten oosten van de brug met de blauwe bogen of in het passantenhaventje aan de oostzijde.
Gaat u aan de kade liggen dan ligt u vlak bij het centrum maar er loopt wel een doorgaande weg vlak langs. Vanuit de haven is de afstand tot het centrum wat groter, zo'n 400 meter, maar u ligt er wel een stuk rustiger. Ook is er in de haven elektra op de steigers en sanitair, voorzieningen die aan de kade ontbreken.


BOODSCHAPPEN

In de Wilhelminastraat is een C1000, een kleine 300 m lopen vanaf de kade en 600 m vanaf de haven. Verder beschikt Dalfsen over een paar gezellige winkelstraten en liefhebbers van een visje weten de viswinkel aan de Prinsenstraat te vinden, naar zeggen de beste viswinkel van Overijssel.


UIT ETEN

Dalfsen beschikt over een tiental restaurants, alle gelegen tussen de kade en het centrum. Vlak bij de brug is een brasserie gevestigd.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Echt veel bezienswaardigheden zijn er in Dalfsen niet. De omgeving - het Vechtdal - daarentegen is zeer fraai. Bij de VVV aan de Prinsenstraat 5 (gevestigd bij Globe) zijn een groot aantal wandel- en fietsroutes verkrijgbaar. Eventueel kunt u deze al vooraf bestellen via de webwinkel van de VVV Vechtdal. (www.vechtdalvvv.nl).


Ook zonder routebeschrijving is een leuke fietstocht te maken. fietst u aan de zuidzijde van de Overijsselse Vecht richting Ommen, vervolgens afslaan naar Vilsteren. Daar gaat u de sluis met vistrap over en aan de noordzijde weer terug naar Dalfsen. Alles bij elkaar een tochtje van zo'n 15 kilometer.


www.ligplaatsinfo.nl