Vorige      

COEVORDEN

Nooit geweten dat Coevorden oorspronkelijk een vestingstadje is. De passantenhaven ligt pal in het centrum en is in beheer bij de gemeente, de ingang vanaf het Stieltjeskanaal is tegenover het Waterschapshuis. Sanitair is aanwezig.
De gemeente ontvangt graag passanten; in 2008 wordt gestart met een uitbreiding van de passantenhaven en de aanleg van twee binnenhavens.


BOODSCHAPPEN

Op 200 meter lopen zuidwest van de haven is de dichtsbijzijnde supermarkt.

UIT ETEN

Coevorden beschikt over een tiental restaurants, alle in de buurt van de passantenhaven.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Als gezegd is Coevorden een oud vestingstadje met een rijke geschiedenis. Toen Maurits van Oranje in 1592 de Spanjaarden uit de stad verdreef werd Coevorden door de Spanjaarden platgebrand. Coevorden moest dus geheel opnieuw opgebouwd worden. De nu nog bestaande historische gebouwen en vestingwerken, stratenstructuur en de stervormige stadsgracht dateren dan ook grotendeels uit het einde van de 16e en het begin van de 17e eeuw.

Het Musket- en Kogelhuis aan de haven, in de wandelgangen het "Arsenaal" genoemd is omgebouwd tot museum. De maquette van de vestingstad is het pronkstuk van de collectie en laat de situatie aan het begin van de 19e eeuw zien.

Coevorden heeft ook een kasteel, gebouwd in 1402.

EVENEMENTEN

Ieder jaar wordt in Coevorden het traditionele Zuidenveld gehouden. Dit is een nostalgisch van oorsprong agrarisch evenement. Bij de start van het evenement wordt een optocht gehouden waaraan praalwagens uit acht omringende gemeenten meedoen.


www.ligplaatsinfo.nl