Vorige      

BROEK OP LANGEDIJK


Bij het dorp Broek op Langedijk ligt in de bocht van het vaarwater een rustige passantenhaven. U kunt afmeren aan de kade of aan de schuingeplaatste langssteigers.
Sinds 2011 zijn de ligplaatsen voorzien van walstroom en tevens is er een watertappunt gerealiseerd. Op de kop van de haven is een douche/toiletgebouw gesitueerd, enigszins gedateerd maar keurig schoon. De sleutel van het gebouwtje is tegen een borg van €10 verkrijgbaar bij de havenmeester. Het liggeld bedraagt slechts €0,50/m + toeristenbelasting.

De iets zuidelijker gelegen jachthaven Bijvoet (zoals deze op de waterkaart staat) heet tegenwoordig "Zwaluw jachtwerf". Dit is een haven voor vaste ligplaatshouders en lijkt niet ingericht te zijn voor het ontvangen van passanten.

BOODSCHAPPEN

Vlak bij de passantenhaven zijn een warme bakker en een goede slager, u vindt ze aan het eind van de haven linksaf voorbij de stoplichten.
Gaat u aan het eind van de haven rechtsaf richting centrum dan komt u (op loopafstand) bij een modern winkelcentrum waar alle benodigde boodschappen kunnen worden gedaan.

UIT ETEN

De dichtsbijzijnde mogelijkheid om niet zelf te hoeven koken is snackbar-café 't Haventje welke, u raadt het al, aan de haven gevestigd is. In het centrum zijn nog een chinees, restaurant 't Bakkershuys en eetcafé Marktzicht gevestigd, alle aan de Dorpsstraat.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De Broekerveiling is een veiling waar vroeger met schuiten alle groenten werden aangevoerd. Het is op deze historische plek waar in 1887 het veilen bij afslag is ontstaan. Nu is het een museum waar via een schitterende presentatie inzicht verkregen wordt in de geschiedenis van het veilen en het leven van de tuinders. Echt een aanrader, ook voor kinderen.
U vindt de Broekerveiling ter hoogte van het winkelcentrum bij het centrum. Zie www.broekerveiling.nl voor openingstijden en meer info.

EVENEMENTEN

Koolsail is een vijfjaarlijks evenement wat gehouden wordt in de passantenhaven. In 2010 is Koolsail gehouden van woensdag 5 mei t/m zaterdag 8 mei. Tijdens deze dagen verzamelen zich klassieke schepen en vinden er allerlei braderie-achtige activiteiten plaats.www.ligplaatsinfo.nl