Vorige      

BOURTANGE


In Bourtange is een fraai gelegen haventje wat behoort bij de plaatselijke camping 't Plathuis en waar u gastvrij ontvangen wordt. Er is water en elektra (€0,50) op de steigers. Om te douchen kunt u gebruik maken van het sanitair van de camping.
Het tarief in de jachthaven van Boertange bedraagt €0,75/m, excl. toeristenbelasting (€0,75 pp).

BOODSCHAPPEN

In de vesting schijnt een winkeltje te zijn waar de meest noodzakelijke boodschappen gehaald kunnen worden maar helemaal zeker ben ik niet.


UIT ETEN

Op de camping bij het jachthaventje kunt u een prima maaltijd verkrijgen. Tevens kunt u op de vesting zelf een hapje eten: "In vroeger eeuwen was ’s Lands Huys het administratief hart van de vesting Bourtange en tevens een comfortabel logement voor doortrekkende officieren. Het geheel gereconstrueerde pand is nu ingericht als café-restaurant."

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Bourtange is als een openluchtmuseum met dat verschil dat het authentiek is. Het vestingstadje is volledig gerestaureerd en als u er binnenwandelt waant u zich in de 18e eeuw. Bourtange is gebouwd in opdracht van Willem van Oranje in 1580. Tijdens het hoogseizoen marcheert er een exercitiepeleton door de straten en is er straattoneel. Museum de Baracquen vertelt het hele verhaal.

De omgeving leent zich uitermate voor het maken van mooie fietstochten.

www.ligplaatsinfo.nl