Vorige      

BLOCQ VAN KUFFELER


Bij het gemaal Blocq van Kuffeler kunt u zowel aan de binnenzijde (polder) als aan de buitenzijde (Markermeer) liggen. Aan de binnenzijde aan de pier die de Hoge Vaart splitst (westzijde naar de sluis, oostzijde naar het gemaal). Het rustigst ligt u aan de oostzijde van de pier omdat hier geen scheepvaart langskomt. De omgeving is landelijk, voorzieningen zijn er niet.

Aan de buitenzijde is een beschutte kom met een jachthaven. In de kom kunt u ook prima ankeren.
De jachthaven (ca. 200 ligplaatsen) is in handen van WSV Blocq, een actieve vereniging. Middels borden wordt u bij aankomst naar de meldsteiger verwezen. Omdat er geen vaste havenmeester is is opvang niet altijd geregeld. Mocht u de havenmeester missen dan kunt u zelf een box uitzoeken. Voor de betaling van het liggeld is er naast de deur van het kantoortje een kastje met enveloppen en formulieren. Gelieve deze in te vullen en voorzien van het benodigde havengeld door de brievenbus te gooien. Ook is hier een passantenfolder te vinden met wetenswaardigheden over de haven en de omgeving.
Elektra (€0,50) en water (gratis) zijn op de steigers beschikbaar. Het sanitair bestaat uit toiletten zonder douches. Warm water is niet beschikbaar, ook brandstof is niet te verkrijgen. Tarief €0,90/m, havenkantoor: 06-27512497.


BOODSCHAPPEN & UIT ETEN

Rondom het Blocq van Kuffeler zijn geen mogelijkheden om boodschappen te doen of uit eten te gaan. Wel kunt u eten laten bezorgen, het informatieblaadje van de jachthaven bevat telefoonnummers van bezorgdiensten.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het natuurgebied de Lepelaarsplassen ligt naast het Blocq van Kuffeler. Aan de Oostvaardersdijk bevindt zich het bezoekerscentrum dat alleen in het weekend geopend is. Helaas zijn tijdens de zomermaanden de plassen gesloten voor wandelaars.


www.ligplaatsinfo.nl