Vorige      

BEESD

Beesd heeft geen haven maar wel een kleine passantensteiger waar twee boten kunnen liggen. Erg rustig zult u hier niet liggen want de steiger ligt bijna onder de brug waar de A2 over de Linge gaat. Tevens is er een klein veldje wat vermoedelijk tijdens mooie dagen bevolkt wordt door dagjesmensen. Voor vissers is de steiger een gewilde plek.
Er zijn geen voorzieningen en u ligt er gratis. 's Avonds kunt u een wandeling over de dijk maken, niet onaardig om te doen.
In Beesd zelf is weinig te beleven maar op loopafstand van de passantensteiger ligt de Heerlijkheid landgoed De Mariënwaerdt. (Vanaf de ligplaats onder de A2 door loopt u linea recta MarienWaerdt op). Op Mariënwaerdt kunt u met gemak een dag doorbrengen. Wandelen - al of niet met gids - en pannenkoeken eten, er is altijd wel iets te doen. U kunt ook gewoon zelfstandig door het landgoed wandelen, de hond kan mee en de toegang is gratis.

Mariënwaerdt wordt ook wel het openluchtmuseum van het rivierengebied genoemd. Het oude centrum - de historische bebouwing op en rondom 't Klooster - is onlangs aangewezen als rijksmonument. Grote delen zijn agrarisch natuurgebied met uitgestrekte akkers, boomgaarden, bossen en weilanden. Er zijn nog stille weggetjes en paden met een rijkdom aan planten en dieren hoewel de stilte relatief is, de nabijgelegen A2 zorgt vrijwel altijd voor achtergrondruis.
Langs de beroemde Appeldijk staan oude hoogstam appelbomen die in de lente een zee van bloesem geven.
Jaarlijks wordt de landgoedfair gehouden welke zo'n 50.000 bezoekers trekt. In 2008 is de landgoedfair van 3 tm 7 september.


www.ligplaatsinfo.nl