Vorige      

ASSEN-CENTRUM


Het heeft even geduurd, 50 jaar, maar nu kan het weer, via de Vaart naar het centrum van Assen varen. De gemeente heeft diverse dammen en vaste bruggen verwijderd en vervangen door ophaalbruggen, alle lof!
De ligplaatsen aan een kade zijn voorzien van water en elektra. Het centrum is op loopafstand. De havenmeester is bereikbaar via 0592-366166.


BOODSCHAPPEN

Zoals gezegd ligt het centrum van Assen op loopafstand, daar zijn alle denkbare winkels te vinden. De dichtstbijzijnde supermarkt is een Super De Boer aan de noordoostkant van het centrum, zo'n 500 meter vanaf de ligplaats. Op vrijdagavond is het koopavond.

UIT ETEN

Het gezellige centrum van Assen herbergt tientallen restaurants, wat dat betreft is buiten de deur eten geen enkel probleem. Ook ontbreken terrasjes natuurlijk niet.


BEZIENSWAARDIGHEDEN

Een stadswandeling door Assen is niet onaardig om eens te doen. Ook het Drents Museum is een bezoekje zeker waard.

EVENEMENTEN

Op 5, 6 en 7 juni 2009 worden in Assen de Historische Dagen gehouden. Aanleiding hiervoor is dat de gemeente Assen de historische vaarroute naar de stad, de Vaart, weer bevaarbaar heeft gemaakt. Op en rond de Vaart worden allerlei historische activiteiten georganiseerd: demonstraties van oude ambachten, muziek, tentoonstellingen, lekker eten, etc. Dit alles opgeluisterd door een keur aan historische schepen.

Assen is natuurlijk vooral bekend van de TT. Tijdens dit evenement is er o.a. een grote kermis en een drie dagen durend festival in de binnenstad. De TT wordt traditioneel op de laatste zaterdag in juni verreden maar ook de vrijdag ervoor en de zondag erna is er genoeg te beleven.
www.ligplaatsinfo.nl