Vorige      

ARKEL


Ten zuidoosten van het dorp Arkel ligt, aan de Linge, jachthaven "De Gors". Het landelijk gelegen en gemoedelijk uitziende jachthaventje (ca. 100 ligplaatsen) hanteert alleszins acceptabele passantentarieven (€0,90/m), stroom en water is beschikbaar alsmede gratis Wifi. Het clubhuis van de plaatselijke watersportvereniging is op vrijdag en zondag geopend. Bij de haven is een speeltuintje en er is ook goed te zwemmen, er is zelfs een duikplank. Het telefoonnummer van de vriendelijke havenmeester is: 0183-564036.U kunt er ook voor kiezen direct aan de oever te gaan liggen in de bocht ten westen van "De Gors". U mag hier 3x24h liggen, voorzieningen zijn er niet.

Let u er wel op dat het bij het middelste gedeelte, daar waar het informatiebord voor passanten staat, erg ondiep is. Ik heb daar in een paar uur tijd een vijftal boten zien vastlopen die dachten een mooi plekje gevonden te hebben, waaronder ikzelf. Aan beide kanten van de lage graskade, bij de brandnetels, is het wel diep genoeg.


BOODSCHAPPEN

Zowel vanaf de jachthaven als de kade is de supermarkt aan het Raadhuisplein nabij. Gaat u bij de brug de dijk af richting centrum dan loopt u er zo tegenaan.

UIT ETEN

Eveneens aan het Raadhuisplein kunt u een hapje eten. Er zijn een pizzeria/grillroom/steakhouse en een chinees gevestigd. Het eten bij de chinees schijnt behoorlijk goed te zijn.


BEZIENSWAARDIGHEDEN

In Arkel zelf is weinig te beleven. Het hoogtepunt lijkt de stellingmolen "Jan van Arkel" uit 1852 te zijn. Wel is de jachthaven een leuke uitvalsbasis voor een bezoek (per fiets) aan het Lingebos, zie Spijk.


www.ligplaatsinfo.nl