Vorige      

AREMBERGERGRACHT

Halverwege de Arembergergracht is aan de westoever een lange passantenkade aangelegd. Langs deze kade is een grasstrook waar de tuinstoelen goed kunnen staan. De omgeving is zeer landelijk, er is in de wijde omtrek geen enkele bebouwing. Wel loopt er een weggetje langs de Arembergergracht dat voornamelijk door fietsers bevolkt wordt. Ook komt er af en toe een auto langsrazen. Bij mooi weer in het weekend kunnen "flanerende" speedboten, vanaf de noordelijker gelegen campings langsvaren. Dit gaat er normaal gesproken rustig aan toe.

Heeft u een bijbootje dan kunt op safari naar de Oostelijke Wetering, een prachtig vaarwatertje (tegenover de kade) wat alleen met kleine bootjes bevaarbaar is.

Er zijn uiteraard geen voorzieningen, ook boodschappen doen is niet mogelijk. Tijdens koninginnenacht (de nacht voor koninginnedag) is het lokaal gewoon om de hele nacht met brommers rond te racen zonder uitlaat, slapen zal dus niet lukken. Een andere plaatselijk gebruik is dat tijdens deze nacht boten losgegooid kunnen worden, dit geldt niet alleen voor de Armebergergracht maar ook voor Belt-Schutsloot en Zwartsluis. Voor booteigenaren dus geen leuk evenement en de tip is dus om in één van de jachthavens te liggen of aan een eiland op de Beulakerwijde.www.ligplaatsinfo.nl