Vorige      

APPINGEDAM


Midden in het centrum van Appingedam ligt de gemeentelijke jachthaven. Als passant hoeft u niet persé in de jachthaven te gaan liggen. Langs de kades van het Damsterdiep zijn voldoende afmeermogelijkheden. Deze zijn uiteraard wel zonder voorzieningen.

De jachthaven wordt medio 2009 gedempt, er worden winkels en woningen gebouwd. Maar, niet getreurd, er komt een nieuwe jachthaven. De werkzaamheden duren zeker tot augustus 2009. Tot deze tijd kunnen passanten gratis gebruik maken van de steigers langs het Nieuwe Diep tussen de Ooster- en de Westerophaalbrug.BOODSCHAPPEN

Als passant ligt u in het centrum van Appingedam waar een groot winkelaanbod is. Een COOP supermarkt vindt u een stukje in noordoostelijke richting van de passantenplaatsen. Op vrijdag is het koopavond, de winkels zijn dan tot 21.00 uur geopend.
De weekmarkt is iedere zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur op de kerkpleinen aan de Wijkstraat.

UIT ETEN

Evenals winkels is er ook aan restaurants geen gebrek in Appingedam. Ze liggen bijna alle op loopafstand van de boot.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In Appingedam zijn geen wereldschokkende bezienswaardigheden alhoewel de hangende keukens enige bekendheid genieten. U vindt de keukens aan de noordzijde van het oude centrum.Het VVV-kantoor zit samen met de Wereldwinkel in één pand aan de Dijkstraat 26.

EVENEMENTEN

Met regelmaat wordt er in Appingedam een evenement georganiseerd. De week van 22 tm 28 juni 2009 staat bol van de festiviteiten. Zo is er een duitse kermis, vindt op 26 juni de Nacht van Appingedam plaats, is er op 27 juni een stadsloop en op 28 juni een Custom Chopperday.

Het Bie Daip-festival wordt op en rondom het water gehouden. Het vindt plaats op 28, 29 en 30 augustus 2009.

Op 4 september is er een gondelvaart en op 5 september de Kunst- en Cultuurdag.
12 september 2009 is gereserveerd voor de Damsterdag.

Van 2 tm 13 september vindt verspreid door het centrum op diverse podia de muziektheaterproduktie de Vliegende Hollander plaats.


www.ligplaatsinfo.nl