Vorige      

APPELSCHA

De Opsterlandse Compagnonsvaart loopt dwars door Appelscha. Een haven is er niet maar op verschillende plekken liggen passantensteigers. Het meest centraal ligt u bij de steiger bij de chinees en de supermarkt. Dit is bij de huisnummers 55-65 aan de zuidzijde gezien. In Appelscha bent u liggeld verschuldigd maar er is dan ook elektra en water beschikbaar op de steigers. Het sanitairgebouw met douches en wasserette vindt u aan de ZZ 69 (Zuidzijde 69).
Aan de noordwestzijde van het dorp is een tankstation langs de weg, Noordzijde 9. u kunt niet rechtstreeks in de boot tanken dus een jerrycan is benodigd.

BOODSCHAPPEN

Aan de Zuidzijde 41 is een supermarkt, op loopafstand van de centraal gelegen steigers.

UIT ETEN

Appelscha heeft ruim voldoende eetgelegenheden, de meeste zijn gevestigd langs de vaart.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In Appelscha is het Culinair Historisch Kookmuseum langs de vaart aan de Zuidzijde 75 gevestigd, verder zijn er in het dorp geen belangwekkende bezienswaardigheden.
De omgeving daarentegen is fraai en nodigt uit voor fietstochten. Het Nationaal Park Drents Friese Wold ligt in zuidelijke richting tegen Appelscha aan. Hier vindt u niet alleen mooie bossen maar ook het zandverstuivingsgebied De Kale Duinen.


Andere natuurgebieden rondom Appelscha zijn het Fochteloërveen, De Schaopedobbe en De Dellebuursterheide waar het goed fietsen is.

EVENEMENTEN

Gedurende het hoogseizoen is er in Appelscha regelmatig een braderie, de Boerestreekmarkt. In 2009 op 22 en 29 juli en 5 en 12 augustus.

Ook tijdens de Turfvaartdagen is het gezellig in Appelscha. Voor de data kunt u bij het VVV-kantoor terecht. Dit is gevestigd aan de Boerestreek 23, tel. 0516-431760.www.ligplaatsinfo.nl