Vorige      

ANNA PAULOWNA


Jachthaven "Oude Veer" wordt gerund door WSV Anna Paulowna en ligt een paar honderd meter buiten de bebouwing van het dorp. Er is elektra en water op de steigers en het sanitair is in orde. Zoals een verenigingshaven betaamt is er uiteraard ook een clubhuis. Havenmeester: 0223-531667.

BOODSCHAPPEN

Het winkelaanbod in Anna Paulowna is ruim voldoende, het winkelgebied is op een paar honderd meter afstand van de jachthaven gevestigd.

UIT ETEN

Ook uit eten gaan is geen probleem in Anna Paulowna, er zijn een aantal eetgelegenheden maar het beperkt zich tot de snackbar, chinees en italiaan.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Vraagt u zich net als ik af waar de naam "Anna Paulowna" vandaan komt? Ik heb het opgezocht; De polder is vernoemd naar koningin Anna Paulowna, de vrouw van Willem II en moeder van koning Willem III. Het is maar dat u het weet.

Rondom Anna Paulowna ligt ’s werelds grootste aaneengesloten bollenteeltgebied. In het voorjaar is de omgeving dan ook schitterend om doorheen te fietsen.
Een bezoek aan Anna Paulowna's Poldertuin, ook wel 'Klein Keukenhof' genoemd is (in het voorjaar) de moeite waard.

EVENEMENTEN

De Bloemendagen worden gehouden van 1 tot en met 5 mei 2010. De inwoners laten dan zien wat voor prachtige mozaïeken er met duizenden hyacintenbloempjes te maken zijn. Zie www.bloemendagen.nl.www.ligplaatsinfo.nl