Vorige      

ALPHEN A/D RIJN

De jachthaven van Alphen ligt aan de Heimanswetering, naast een nieuwbouwwijk, ver buiten het centrum van Alphen. Het is een echte verenigingshaven, gerund door vrijwilligers van WV Alphen a/d Rijn.
Water en elektra zijn op alle steigers aanwezig. Sanitair met wasmachine/droger is beschikbaar op het clubschip. Verder is er nog een gratis Wifi internet hotspot voor leden en passanten. In de toegang van de haven is een brug geplaatst, voor de bedieningstijden raadpleegt u de Almanak of de website van de watersportvereniging "www.wvalphen.nl". Wilt u dat de brug voor u geopend wordt dan wordt u verzocht van de scheepshoorn gebruik te maken (lang-kort-lang voor als u het even niet meer weet). Tel. 0172 - 435090.

BOODSCHAPPEN & UIT ETEN

Op ongeveer een kilometer afstand van de haven is een winkelcentrum met een AH supermarkt, pinautomaat e.d.. Voor diegenen zonder fietsen aan boord; bij de havenmeester zijn 4 leenfietsen beschikbaar. Het winkelcentrum herbergt tevens een chinees restaurant en een grillroom.


BEZIENSWAARDIGHEDEN

Alphen aan den Rijn heeft twee verschillende attractieparken. In Themapark Archeon vindt u 43 gebouwen, boerderijen en hutten uit de Prehistorie, de Romeinse Tijd en de Middeleeuwen. Archeon ligt aan de zuidzijde van Alphen een kilometer of vier vanaf de jachthaven.

Geïnteresseerden in bijzondere vogels uit alle werelddelen kunnen terecht in Vogelpark Avifauna. Avifauna is gevestigd bij de ingang van de Heimanswetering langs de Oude Rijn. Ik weet niet of je er zelf af kan meren.

De VVV van Alphen a/d Rijn is tegenwoordig gevestigd in het brugwachtershuisje van/bij de Alphense brug.

EVENEMENTEN

Alphense dagen
In de derde week van september is er veel te doen in Alphen aan den Rijn. Centraal in deze week staat de grootste jaarmarkt van Nederland op de 3e woensdag in september. Met zo'n 550 kramen en 150.000 bezoekers een groots evenement.

Oldtimerdag
Op de zaterdag voor de Jaarmarkt, start de Oldtimerdag met het Concours d’Élegance, ofwel de rondritten. Vanaf de Kalkovenweg start een lang lint oldtimers om een parcours af te leggen door Alphen aan den Rijn. Uiteindelijk komt men aan in de Hooftstraat waar de oldtimers hun plaatsje innemen om aan het talrijke publiek te worden getoond. In de 2 km lange Hooftstraat staan tevens diverse demonstraties, kinderattracties, terrassen en podia opgesteld.

Taptoe
De jaarlijkse Alphense Taptoe wordt gehouden op het Thorbeckeplein. Zoals altijd op de zaterdagavond voor de Jaarmarkt. Om 21.00 uur klinkt het startgeluid van deze verkleinde versie van de Taptoe Breda. Er zullen weer een 6 of 7-tal korpsen en showbands meedoen.

www.ligplaatsinfo.nl