Vorige      

ALMERE-STAD (WEERWATER)


Rondom de centrale plas van Almere-Stad, het Weerwater, is een grote verscheidenheid aan ligplaatsen. Er is één grote jachthaven en een vijftal passantenligplaatsen.
1. Jachthaven Haddock
Haddock is een grote jachthaven (500 ligplaatsen) en beschikt natuurlijk over alle faciliteiten. Er zijn niet al te veel passantenplaatsen en de maximale lengte is 10 meter. De ligging is onhandig. Om het centrum van Almere-Stad te bereiken moet u de hele plas rond, een trip van bijna 3 kilometer. De tarieven zijn schappelijk, havenmeester: 036-5330646.
Bij de jachthaven is een eetcafé met terras. Ze hebben zowel een grote als een kleine kaart en zijn dagelijks geopend.

2. Sturmeybrug
Waar de Kromme Wetering aansluit op het Weerwater ligt een beschutte kade met ruimte voor enkele boten. De omgeving is relatief landelijk. Het zou een rustige ligplaats zijn ware het niet dat de A6 op een dikke 100 meter afstand ligt. Faciliteiten ontbreken en er zijn geen eetgelegenheden in de buurt.

3. Doorgang eiland
Langs de smalle doorgang bij het eiland is een ondiepe kom met kade. Er kunnen nog geen 10 boten liggen. De omgeving is fraai bebost en landelijk te noemen. Om buiten de deur te eten zou u naar jachthaven Haddock (1) of het Lido (4) kunnen lopen.

4. Lido
Het Lido is een soort zalen- en waterskicentrum. Aan de achterzijde ervan ligt een mooie beschutte kom. Let wel, om deze te bereiken dient u aan te varen vanaf het noordelijk deel van het Weerwater waarbij u strak de oever volgt. Er is weinig bebouwing in de directe omgeving waardoor het een relatief rustige ligplaats is. Bij het Lido is een restaurant met terras.


5. Kommetje
Aan de westoever ligt een kommetje met een aantal zeer beschutte ligplaatsen. Ondanks dat u tussen de woonhuizen ligt is de omgeving door de bomen rond de kom niet onaardig. Over de ingang van de kom ligt een bruggetje. Het centrum van Almere is met 500 meter op loopafstand. Om boodschappen te doen (of uit eten te gaan) wel wat ver maar niet onmogelijk.

6. Centrum
Na de brug die toegang geeft tot de Hoge Wetering ligt aan BB een passantenhaventje. Er is elektra op de steigers, sanitair zal er ook wel zijn maar dit weet ik niet zeker. U ligt hier tegen het centrum van Almere aan. Een ideale uitvalsbasis om het centrum te verkennen. Langs het haventje ligt een batterij eetgelegenheden.

BOODSCHAPPEN

Boodschappen doen vanaf het Weerwater is een ramp. Alleen vanaf de ligplaatsen 5 en 6 is het mogelijk om boodschappen te halen in het centrum. Voordeel is wel dat het centrum van Almere-Stad een enorm uitgebreid winkelaanbod heeft. Op woensdag en zaterdag is er warenmarkt van 09.00 - 16.00 uur.

UIT ETEN

Naast de genoemde mogelijkheden bij de beschrijvingen van de ligplaatsen zijn er in het centrum van Almere-Stad natuurlijk mogelijkheden te over om uit eten te gaan.


BEZIENSWAARDIGHEDEN

Liefhebbers van moderne architectuur kunnen hun hart ophalen in Almere. Om het centrum te bezoeken kunt u het best ligplaats kiezen in de passantenhaven "Centrum", nummer 6 op het kaartje.


Het architectuurcentrum van Almere, Casla, heeft wandel- en fietsroutes samengesteld die te koop zijn bij de VVV en boekhandels. De routes voeren u langs bekende wijken, experimentele projecten en architectonische hoogstandjes. U vindt de VVV aan het Stadhuisplein 1.


www.ligplaatsinfo.nl