Vorige      

ALMERE-HAVEN


Bij Almere-Haven zijn twee havens waar u als passant terecht kunt. Allereerst aan BB de jachthaven van WSV Almere-Haven. Gaat u SB uit dan komt u bij de gemeentelijke passantenhaven. Ook zijn aan de landzijde van de sluis nog enkele plaatsen langs een rustige kade.WSV Almere-Haven
De haven van de WSV is een grote moderne haven met veel faciliteiten. De ligging is afgezonderd, er is weinig te beleven. Het centrum van Almere-Haven is met 400 m nog op loopafstand. Zoals in de meeste verenigingshavens is er een eigen clubhuis. In het clubhuis is een eetgelegenheid gevestigd en op het terras is het prima vertoeven.
Er is water (gratis) en elektra (€0,50) op de steigers, het liggeld bedraagt €1,-/m (€0,75/m met KNWV-pas). Het sanitair is uitstekend en eveneens gratis. Gratis Internet is beschikbaar. U bereikt de havenmeester via 036-5317517.

Gemeentelijke passantenhaven
In de gemeentelijke passantenhaven kunt u afmeren aan de kade of in een box aan één van de steigers. U ligt hier een stuk gezelliger, maar natuurlijk ook luidruchtiger, dan in de jachthaven. Rondom de havenkom zijn diverse winkels, restaurants en terrasjes.
Op de meeste plaatsen is elektra beschikbaar, wel erg duur, €2! Water is via een centraal tappunt te tanken. Het sanitair was beroerd maar schijnt nu in orde te zijn. Het liggeld bedraagt €0,85/m.


BOODSCHAPPEN

In Almere-Haven zijn meerdere supermarkten, het dichtst bij de havens, op ca. 500 meter afstand, is een C1000. Op vrijdagochtend is er markt.

UIT ETEN

Bij WSV Almere-Haven is een clubhuis waar voor een redelijk tarief ook een hapje gegeten kan worden. Rondom de gemeentelijke haven zijn diverse restaurants gesitueerd. In de haven zelf ligt een pannenkoekenboot.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In Almere-Haven zijn geen bezienswaardigheden.

EVENEMENTEN

Ieder jaar wordt eind augustus / begin september het Haven Festival georganiseerd. Dit drie dagen durende evenement omhelst onder meer een gratis toegankelijk klassiek concert, de Botterdagen, een Kunstmarkt, het Havenkom Culinair, optredens van Flevolandse Shantykoren en de Brocante- en Antiekmarkt. Het festival trekt zo'n 50.000 bezoekers.


Om het jaar wordt het bekende Stoomfestival in Almere-Haven georganiseerd, in 2008 is Almere-Haven weer aan de beurt.

Een ander evenement waar Almere-Haven om bekend staat is de jaarlijkse Holland Triathlon.


www.ligplaatsinfo.nl