Vorige      

ALMELO - WV ALMELO


De jachthaven van WV Almelo ligt aan het Twentekanaal, een kilometertje of drie buiten het centrum van Almelo en ca. 1,5 km van het plaatsje Wierden.
De omgeving is fraai landelijk, er zijn fietsen te huur bij de vriendelijke en behulpzame havenmeester.

Het is een keurige haven die beschikt over alle voorzieningen incl. wasmachine en droger en dieselpomp. Voor noodgevallen is er ook een portaalkraan beschikbaar. De jachthaven is niet voor niets in 2003 uitgeroepen tot "Passantenhaven van het jaar".
Natuurlijk heeft de watersportvereniging een eigen clubhuis met terras waar je ook nog een hapje kunt eten. De prijzen zijn laag en de gezelligheid hoog. Havenmeester: 0546-571455.


BOODSCHAPPEN

In het dorpje Wierden kunt u zonder problemen alle benodigde boodschappen doen, het is wel een half uurtje lopen. Uiteraard zijn er ook in Almelo zelf voldoende supermarkten te vinden maar de afstand is wel wat groter.

UIT ETEN

In het clubhuis van de watersportvereniging kunt u onder gelijkgestemden een eenvoudige maaltijd nuttigen. Wierden heeft ook een aantal restaurants waaronder een chinees en een italiaans restaurant. In het centrum van Almelo hoeft u uiteraard niet lang te zoeken naar een restaurant.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De omgeving nodigt uit tot het maken van een fietstocht, in het dorpje Wierden zijn meer winkels dan je zou verwachten, er zijn ook wat terrasjes. Het museum Striekwiezer maakt inzichtelijk hoe verwend we tegenwoordig zijn als het aankomt op wassen en strijken. Meer informatie bij de VVV in Wierden (o.a. fietsroutes), u vindt de VVV aan de Kedingen 1.

Voor de bezienswaardigheden in Almelo zelf zie: Almelo-Centrum.

EVENEMENTEN

Het Wiezofeest is het jaarlijks terugkerende Wierdense zomerfeest, dat drie dagen duurt. Onduidelijk is wanneer het evenement exact gehouden wordt.

De Wierdense jaarmarkt vindt plaats op de laatste maandag in oktober en stamt nog uit de tijd van de Middeleeuwen. Toen heette de markt "Bissinghe", nu al weer meer dan 125 jaar de St. Maartensmarkt.


www.ligplaatsinfo.nl