Vorige      

AALST (Esmeer)

haveningang wv esmeer
Bij Aalst ligt de zandput "het Esmeer" aan het eind van een dode arm. De ingang van de dode arm vindt u bij de groene boei AM13. In de zuidhoek van het Esmeer ligt de leuke haven van W.V. Esmeer. Deze haven is één van mijn favorieten; passanten zijn hier meer dan welkom, de havenmeester is vriendelijk en behulpzaam, het sanitair is perfect en douchen is gratis. Op de steigers is elektra aanwezig (€0,50).

passantensteiger wv esmeer
Zelfs in de haven is het water kraakhelder, u ziet de vissen onder de boot door zwemmen en kan met het blote oog controleren of alle bladen nog aan de schroef zitten. Direct naast de haven is een zwemstrand waar kinderen zich uitermate kunnen vermaken.

strand en zwemwater bij wv esmeer
Heeft u geen zin om in de jachthaven te liggen dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om op het Esmeer zelf voor anker te gaan of aan één van de zandstrandjes te gaan liggen. Het water is schoon en helder. Houdt u bij afmeren aan de kant er wel rekening mee dat er een verval van zo'n 30 cm op kan treden.

jachthaven de rietschoof
Een andere optie bij Aalst is het eenvoudige jachthaventje "De Rietschoof". De Rietschoof ligt direct aan de Andelse Maas bij km 236. Het sanitair is niet al te best en door beroepsvaart en speedboten ligt u hier onrustig.


aalst vanuit de lucht gezien


BOODSCHAPPEN

De supermarkt in Aalst is nog net op loopafstand van het Esmeer. De wandeling er naar toe is niet onaardig, deze voert u door het romantische notenlaantje. Vindt u het te ver lopen met boodschappen dan kunt u ook bij de havenmeester een fiets lenen.

het notenlaantje in aalst

UIT ETEN

Op de camping bij de haven is een kleine cafetaria. Verder zijn er in de nabije omgeving geen mogelijkheden om uit eten te gaan.
Tenzij u op zoek bent naar topgastronomie (en fietsen aan boord heeft) dan kunt terecht bij "De Fuik" aan de Maasdijk 1. Het is volgens de eigenaren één van de mooist gelegen restaurants van Nederland.

EVENEMENTEN

Bent u een palingliefhebber dan schijnt u bij Jan Vos in het dorpje Veen (met het vlakbij gelegen pontje bij Aalst overvaren) de lekkerste paling ter wereld te kunnen kopen. Na de oversteek met het pontje loopt u rechtsaf de dijk op en u bent er al. Jan Vos is op zondag, maandag en dinsdag gesloten.

de pont naar veen


www.ligplaatsinfo.nl