Vorige      

AALSMEER

bloemencorso Aalsmeer Heeft u Aalsmeer eenmaal gevonden, wat weleens lastig kan zijn door de doolhof van eilandjes op de Westeinder, dan vindt u aan het eind van de Kleine Poel aan de linkerzijde de jachthaven van WV Nieuwe Meer. Dit is een gezellige verenigingshaven op 200 meter van het centrum van Aalsmeer. Alle steigers zijn voorzien van water en elektra, via de havenmeester kunt ook de gasflessen laten vullen. Het sanitair is modern. Diesel is in de haven niet te verkrijgen maar daarvoor zijn voldoende mogelijkheden in de omgeving. Kwestie van even navragen bij de havenmeester. Tel. 0297-324589.

Bij het centrum van Aalsmeer liggen passantensteigers waar u ook kunt gaan liggen.


BOODSCHAPPEN

Een warme bakker, supermarkt en postkantoor liggen alle op nog geen 100 meter van de haven, luxer kan bijna niet.

UIT ETEN

In het clubhuis op de haven is een bar met een restaurant, 's zomers elke dag en avond geopend.
Ook in Aalsmeer zelf zijn ruim voldoende mogelijkheden om buiten de deur te eten.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Aalsmeer is natuurlijk bekend vanwege de bloemen en de veiling. Wilt u naar de bloemenveiling dan wordt het vroeg opstaan. De bloemenveiling opent om zeven uur en de wandeling duurt al gauw zo'n drie kwartier.

Het "Aalsmeer Festival" is de vervanger/opvolger van het Aalmeerse bloemencorso en wordt van 5 tm 12 september 2009 gehouden. Een onderdeel van dit grootse festival is de Pramenrace. De Pramenrace is een soort combinatie van carnaval en bloemencorso te water op feestelijk uitgedoste tuinderspramen. De Pramenrace wordt in 2009 gehouden op zaterdag 12 september, het afsluitende feest wordt onder andere opgeluisterd door Gerard Joling.

www.ligplaatsinfo.nl