Internet aan boord

Natuurlijk wilt u ligplaatsinfo.nl niet alleen thuis bij uw reisvoorbereiding raadplegen maar ook eenmaal onderweg. Dit gaat het handigst met een laptop (netbook) in combinatie met een mobiel Internetabonnement.
Er zijn weliswaar een aantal jachthavens waar u via HotSpots toegang tot Internet kunt krijgen maar dit zijn er maar weinig plus dat de kosten soms fors kunnen zijn.

Laptop / netbook
Heeft u nog geen laptop of netbook (mini-laptop) dan dient u er natuurlijk eentje aan te schaffen. Ikzelf maak gebruik van een netbook en ben er zeer tevreden over. Het ding werkt als een volwaardige computer, is makkelijk mee te nemen (en weg te stoppen!) en is snel. Met een harde schijf van 160 GB is er opslagcapaciteit voldoende. De meeste mensen die ik ken met een netbook willen nooit meer sjouwen met een laptop. Enige nadeel is het kleine scherm, je moet er niet de hele dag achter gaan zitten want dan is een laptop prettiger.
Er zijn uiteraard verscheidene merken en modellen leverbaar, welke goed of slecht zijn kan ik niet over oordelen. Zelf heb ik een Dell Inspiron Mini 10 en ben uitermate tevreden over dit apparaat. Dell adverteert regelmatig met deze netbook voor ca. €229 (voorjaar 2010).

Mobiel Internet
Sluit u een mobiel Internet abonnement af dan krijgt u een dongel die in een USB-poort van uw laptop of netbook past. Deze dongel is een soort antenne die verbinding maakt met de GSM-telefoniemasten. Hierdoor heeft u praktisch in geheel Nederland toegang tot Internet, zelfs in afgelegen gebieden.
De keus voor een bepaald mobiel Internet abonnement is niet eenvoudig. Er zijn zoveel aanbieders en zoveel acties dat een normaal mens door de bomen het bos niet meer ziet. Daar komt bij dat er momenteel vaak acties zijn waarbij een netbook gecombineerd met een abonnement aangeboden wordt.
Ikzelf zou bij een site waar verschillende aanbieders op staan gaan shoppen. Deze hebben meestal de laatste (goedkoopste) aanbiedingen en er zijn vergelijkingsmogelijkheden. Via de banners hieronder komt u op dergelijke sites. Excuus voor het irritante geknipper, daar kan ik niets aan doen.

Adverteren bij Daisycon

Adverteren bij Daisycon

Tips
Mobiel Internet werkt meestal met databundels. Dit is de hoeveelheid MB's die u per maand mag binnenhalen. Gaat u hier overeen dan moet u bijbetalen. Het is natuurlijk geheel afhankelijk van uw Internetgebruik hoeveel MB's u nodig heeft. Ikzelf had tijdens een vaarvakantie een databundel van 400 MB en deze kreeg ik niet op, zelfs niet met twee pubers aan boord.